
En konflikt med en kunde, myndighed, samarbejdspartner eller ansat er noget alle virksomheder oplever. Uanset om konflikten har potentiale til at udvikle sig til en shitstorm eller ej, så kan forkert håndtering koste dyrt.
En konflikt efterlader sig desuden typisk tab af både tillid, motivation og effektivitet samt irritation og måske endda hævntørst.
Min erfaring er, at det kan være svært for folk, der er part i en uenighed, at se struktur og perspektiv – og dermed løsningsmuligheder – i uoverensstemmelsen. Den slags sager ender da også ofte med, at den ene af parterne føler sig tvunget til at efterkomme modpartens krav, fordi en fortsat konflikt er for ressourcekrævende. Andre gange kommer sagen til en advokat og ender muligvis i retten, som så tvinger en løsning igennem.
Sådan behøver det ikke være. En konflikt kan løses på en måde, hvor begge parter ikke nødvendigvis er lige tilfredse med udfaldet, men hvor de anerkender processen og den måde, konflikten afgøres på. Ud fra devisen “for at kunne løse et problem må man (er)kende det” handler det bl.a. om at definere uenigheden så præcist og enkelt som muligt i et sprog og i en sammenhæng, som begge parter kan relatere til.
Typisk er min rolle i sager som disse, at jeg etablerer et (nyt) oplæg til den videre forhandling med modparten og herfra (typisk som ghostwriter) hjælper jer i dialogen med modparten frem mod det fastlagte mål.